Wie ben ik?

schoolfoto 2014

 

 

 

Ik ben Liesbeth Mol, dus niet Lies. Die naam is gekomen door een artikel over mij en mijn klas dat in het NRC verscheen. Daarin werd geschreven over juf Lies en dat was de aanleiding voor de naam van deze site.

Goed, ik sta dus voor de klas, meestal in groep 8, maar het is ook wel eens een combinatiegroep 7/8.

De centrale hal van de Meent met midden boven "mijn" lokaal.

De centrale hal van de Meent.

Mijn school is de Meent in Waalre. Een Nutsschool met ruim 400 leerlingen, 16 groepen en zo’n 25 leerkrachten. Veel parttimers dus, en daar ben ik er een van.
Ik werk daar vanaf 2001 en aangezien ik dit jaar 51 ben geworden, snap je dat ik daar niet mijn hele werkzame leven heb doorgebracht.

Na mijn vwo-diploma ben ik gaan studeren aan de Laboratoriumopleiding in Amsterdam. Zoölogie en dan in het bijzonder de ecologische richting. Geen vreemde keuze met allemaal analisten en biologen in mijn familie. Een heerlijke studie waar ik me volledig heb kunnen overgeven aan mijn interesse voor alles wat klein is en kruipt (insecten dus).
Na deze opleiding ben ik gaan werken als laboratoriumassistente aan het LU in Maastricht, afdeling immunologie. Ik heb daar twee jaar nier- en harttransplantaties uitgevoerd bij ratten. Technisch interessant werk, maar het werd wat eentonig en ik kreeg ook last van mijn geweten (elke dag twee dode ratten…).

De volgende stap werd het Strabrechtcollege in Geldrop 2014-09-14 13.31.20waar ik 8 jaar heb gewerkt als Technisch Onderwijsassistente. Voor een praktisch mens als ik een heerlijke baan. Proefjes uitproberen, ontwikkelen en demonstreren aan leerlingen en hen begeleiden bij het uitvoeren van practica. Een baan waarbij het niet erg was dat ik inmiddels twee opgroeiende kinderen had. Werk van half 9 tot 5, daarna tijd en aandacht voor het gezin.
Ik gebruik de ervaringen van toen trouwens nog steeds bij het bedenken en ontwikkelen van materiaal voor proefjes in groep 8.

Toen werd het tijd om echt het onderwijs in te duiken: eerst de verkorte pabo in Breda en daarna kon ik direct aan de slag op de Meent. Begonnen in groep 5/6, maar na twee jaar werd me gevraagd de overstap te maken naar groep 7/8. In eerste instantie vond ik dat doodeng, maar al snel wilde ik er niet meer weg. Wat mij betreft toch echt de leukste leeftijd op de basisschool.
En daar werk ik nu dus al weer heel wat jaren. Ik krijg er steeds meer lol in, niet in het minst vanwege alle ICT-toepassingen die ik graag uitprobeer. Daarnaast haal ik enorm veel plezier en voldoening uit het ontwerpen van projecten voor groep 8. Als ik dan ook nog merk hoe leuk de kinderen het vinden om met zo’n project bezig te zijn, ben ik helemaal gelukkig.

Als ik, naast die ontzettend leuke baan en alles wat daarbij komt kijken, ook nog tijd over heb, vind ik het leuk om bezig te zijn met:

2015-01-24 15.50.112014-10-19 12.41.39-1twitter-big 2014-12-02 16.52.35

 • Bakken; elk weekend moet er iets in de oven staan. Gelukkig heb ik goede afnemers…
 • Foto’s maken met mijn Samsung Galaxy S4, en dan het liefst van insecten.
 • Knutselen/fröbelen; geef mij iets om te maken en ik ben helemaal in mijn element. Het maken van een Sinterklaas surprise is echt aan mij besteed!
 • En niet te vergeten Twitter. Ik mag wel spreken van een lichte verslaving. Ik haal daar zoveel ideeën en inspiratie vandaan. Echt een fantastisch medium!

Een nieuw project dat er aan zit te komen is de Raspberry Pi. 20150223_165421Gekregen van mijn broer en daar ga ik me binnenkort op storten. In mijn blogs zul je daar later ongetwijfeld meer over lezen. Het past helemaal in mijn filosofie dat programmeren een plek moet krijgen in het curriculum van de basisschool. Daar zal ik me dan ook zeker hard voor maken.

Ik hoop dat mijn blogs je zullen inspireren en plezieren. Reageren mag altijd, ik kom graag met mensen in contact die net zo gek zijn van het onderwijs als ik.

Liesbeth

4 Responses to Wie ben ik?

 1. Anouk Linsen says:

  Super leuk!
  Gefeliciteerd met dit nieuwe kindje. Daar ga jij zeker en vast van genieten en goed voor zorgen.

 2. Frank Pieterse says:

  Hallo Liesbeth,
  Proficiat met je nieuwe website! Ik weet zeker dat je met jouw enthousiasme anderen zult inspireren!
  Veel plezier en succes!

 3. Johanna dijkshoorn says:

  Hallo Liesbeth, we waren elkaar tegengekomen via je tweets over het schrijfproject. En nu een blog, leuk! Veel succes, het zal vast inspirerend worden, dus ik kom af en toe langs.

 4. Marleen Wijnen says:

  Is nu al leuk om te lezen! Wordt ook een verslaving….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *