Mediawijsheid

Mediawijsheid in groep 8

In groep 8 komt er steeds weer een moment waarop de groep aan de slag gaat met een groeps-Whatsapp. Dit jaar was dit zo rond de kerstvakantie aan de orde. En al snel kregen we geluiden te horen van 125 berichtjes in een uur tijd en dat soort grappen.

Hét moment om de les Whatshappy van Kennisnet er weer bij te halen. Vorig jaar voor het eerst gedaan en dat was toen goed bevallen. Ook dit jaar was de groep weer erg betrokken en aan het einde van de les hadden we weer een poster met afspraken hangen.

Toen Remco Pijpers via Twitter een paar weken geleden vroeg om testers voor de les InstaGrap (van Mijn Kind Online), waren mijn collega Anouk en ik daar al snel voor te porren. Ook deze les was een succes. De kinderen waren enorm betrokken bij het onderwerp. Via Klasbord mochten ze foto’s delen van voorbeelden van InstaGrappig en InstaStom. En dat deden ze! De foto’s stroomden binnen. Meestal met een keuzemogelijkheid erbij of je ze grappig of stom vond. Sommige foto’s leverden ook weer mooie discussies op.

De twee posters hangen nu gebroederlijk naast elkaar en zo nu en dan verwijzen we er naar. Weten jullie nog…?
2015-02-25 15.06.39

1 gedachte over “Mediawijsheid in groep 8”

Reacties zijn gesloten.